A máme tu pěkně z čerstva vítězné snímky této prestižní(byť velmi kontroverzní) fotografické soutěže profesionálních fotografů tisku pro rok 2010.

Prohlédněte si tedy tuto "ochutnávku", na kterou bude později navazovat Papí akce ku příležitosti návštěvy putovní výstavy v Praze...

Osobně se mi nelíbí trend protěžování stále více emočně "působivějších" fotografií, kdy jde míra vkusu stranou a naturalistické pojetí je ospravedlňováno jen jakousi potřebou informovat, že se právě něco eticky kontroverzního ve světě děje právě teď a vy tomu můžete být zprostředkovaně přítomni. Samotná kapitola je pak finální úprava, která se samozřejmě může někomu líbit a opravdu na velké fotografii líbivá i je, ale přes všechny autory, je vidět nadšení pro zvyšování lokálního kontrastu, což do značné míry smývá stopy autorského stylu jednotlivých fotografů...

Vítězné fotografie: ZDE

P.S. Podělte se prosím s ostatními o Váš názor.

Zobrazení: 2

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Bohužel je to dnes hlavně o fotografování urpení na x variant, což asi nebylo původním záměrem reportážních fotovýstav ale dnes bohužel je hlavním tématem :-( Podle mne existuje i spousta kladně emočně vypjatých situací.
Jinak k fotografiím .. některé jsou opravu zdařilé a stojí za to!
Bohužel možná nemám to správné cítění, ale část vypadá jako od amatérů že se až divím s čím je možné soutěžit (a dokonce vyhrávat), tedy se standardní fotografií do rodinného alba :-) Dle mého by měla být fotografie pro výstavu nějak nabitá, přenášet nějakou atmosfétu a pocity.
Na výstavu se samozřejmě rád zajdu podívat :-)

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby